Tři hotely v symbióze, U Fořta na Mezní Louce, Garden na Mezné a Zámeček v Rynarticích

Tři hotely v symbióze, U Fořta na Mezní Louce, Garden na Mezné a Zámeček v Rynarticích

Některé věci mají společné, v některých je každý z nich jedinečný. Představujeme vám tři hotely, které v národním parku provozuje společnost Symbiola. Dva z nich leží blízko sebe (Resort U Fořta a Garden Hotel Mezná) a za třetím (Wellness Hotel Zámeček) se návštěvník vydá tak trochu „na konec světa“.

Symbiola

Začneme U Fořta na Mezní Louce, kde bývala stará hájovna (německy „Forsthaus“). Tu opravil Jaroslav Suchánek a postupem let k ní přidal hotel, restauraci a takzvané „seníky“, volně stojící apartmány, které jsou zařízené v moderním minimalistickém stylu. Součástí resortu je také vyhlášená restaurace, kde si mnoho specialit vyrábí sami – třeba paštiky nebo „Fořtovy lupínky z pivního těsta“. Od roku 2022 by v areálu měl být připravený také nový wellness. Když jsme u wellnessu, zamíříme přes kopce na Zámeček do Rynartic. Protože bazén obložený pískovci jen tak někde nemají. Kouzlo tohoto hotelu, původně loveckého zámečku rodu Kinských z poloviny 18. století, tkví v jeho poloze. Nachází se v odlehlejší části parku. Zároveň je to odsud kousek do Jetřichovic. Hned nad hotelem se nachází Křížový vrch s kruhovým výhledem. Oblíbené místo fotografů, odkud se dá chytat východ nebo západ slunce nad krajinou, které zde dominuje Růžovský vrch a Studenec. Trojici hotelů doplňuje Garden Hotel Mezná. Také má svoje specifikum, z některých oken uvidíte Pravčickou bránu... Hotel by měl v následujících letech projít rekonstrukcí.

Symbiola

„Zvýší se jeho kapacita, vznikne konferenční sál a obrovský wellness s bazénem,“ prozrazuje hotelový manažer David Bíróczi.

Mělo by být hotovo v roce 2023. Společnost Symbiola provozuje také restauraci a pivovar Kapitán v Děčíně, který zmíněné hotely zásobuje pivem. Ochutnat tak můžete světlou jedenáctku Kapitána nebo tmavou třináctku Kormidelníka.

Symbiola


Více informací o skupině hotelů najdete na www.symbiola.cz