Zvěřina Poustevna

Zvěřinové pochutiny – Divočák ve vlastní šťávě a Guláš Divočák

Pan Hynek Jirman z Dolní Poustevny  vyrábí ve své malé rodinné firmě kvalitní konzervy s vysokým podílem masa. Obsahují maso divočáka, které pochází od mysliveckých spolků ze Šluknovského výběžku.  Firma Jirman připravuje tyto zvěřinové pochutiny:

Guláš divočák  (66% masa) – bezlepkový výrobek, bez chemických konzervantů s minimálním množstvím soli, je vhodný i pro děti a celiaki.

Divočák ve vlastní šťávě (98% masa) – konzerva vhodná ke konzumaci jak za studena, tak jako výrobek určený k další tepelné úpravě při vaření.

Jelení maso  a Jelení guláš 

Srnčé Tokáň  – tento výrobek získal i další ocenění  – Regionální potravina Ústeckého kraje

Při výrobě jsou dodržovány přísné hygienické podmínky: zvěřina je uskladněná při teplotě 3°C po dobu 7 dní, současně je vyšetřena SVS ČR a poté uvolněna k výrobě, dále je zvěřina  stažena a připravená k bourání (porcování), maso je pečlivě roztříděno nakrájeno a nasolen, plnění konzerv je 100% ruční práce, každá konzerva je vážena, aby bylo dosaženo 100% kvality, konzervy jsou sterilizovány v autoklávu při 121°C, při výrobě nejsou použity žádné „Ečka“ ani jiné chemické náhražky.

Výrobky jsou pak dodávány do místních prodejen – např. řeznictví v Dolní Poustevně nebo je možné si u pana Hynka Jirmana  výrobky i objednat.

 

Kontakt:  Sadová 261, Dolní Poustevna  407 82

Telefon: 721 156 592

E- mail: hynek.jirman@seznam.cz

Sadová 261
Dolní Poustevna
40782