Varnsdorfské uzeniny

Tato skupina mastných a voňavých výrobků z VARNSDORFSKÝCH UZENIN právem nese označení Českosaské Švýcarsko regionální produkt. Jsou vytvářeny léty vyzkoušenými originálními recepturami.

Při výrobě klobásy, tlačenky a salámu dochází především k rukodělné a precizní práci se surovinou. Maso pro výše uvedené výrobky je  nejprve rozbouráno, upraveno, tříděno, vymícháno a plněno. Jednotlivé kroky při výrobě vyžadují  především odpovídající technologické postupy, řemeslnou zručnost a znalost v oboru.

Menčíkova podkova – tato klobása je vyrobena na základě originální receptury VARNSDOFSKÝCH UZENIN z pečlivě vytříděného kvalitního masa. Výrobek je podmanivé a chuťově vyvážené masové chuti. Jedná se o ručně vázaný výrobek, který neobsahuje žádné náhražky ani přidané látky.

Tlačenka světlá – je vyráběna z vybraných částí vepřové plece a zadních kolen. Kvalitu výrobku potrhuje její delikátní chuť vařeného masa a koření. Použité maso do tlačenky dává vyniknout mozaice na řezu. Postup výroby, použité suroviny a ingredience vycházejí z tradičních receptur řeznických mistrů.

Lužičan –  tento salám je vyroben na základě originální receptury VARNSDOFSKÝCH UZENIN z vytříděných částí vepřového masa, které je mělněno na odpovídající zrnitost. Postup uzení a zasušení u tohoto výrobku je specifický. Metoda tepelného zpracování dodává výrobku požadované aromatické a chuťové vlastnosti.