Sirup z jehličí

Z restaurace U Fořta z Mezní Louky se mezi regionální výrobky zařadil Sirup z jehličí.

Z ručně sbíraného jehličí a cukru je vyroben sirup. Mladé smrkové výhonky se sbírají v době, kdy smrky kvetou, obvykle v první půlce května. Obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C po některé minerály a silici. Kromě klasického využití jako sladila do čaje nebo využití při kašli a nachlazení z něj připravují speciální vinaigrette – zálivku na saláty nebo v něm nakládají perlové cibulky, které jsou poté úžasnou chuťovou tečkou ke zvěřině nebo zvěřinovým paštikám. Sirup z jehličí slouží i jako základ domácích limonád nebo pečeného čaje. 

Vše je vyráběno přímo v kuchyni U Fořta a s maximálním využitím regionálních surovin. Jedná se o originální recepty tamního kuchaře a zatím lze výrobky ochutnat jen tam.
 

Mezní Louka 37
Hřensko
407 17

+420 412 554 090
info@uforta.cz
www.uforta.cz