Děčínská Jeřabinka
Na kopcích okolo Děčína nachází vhodné podmínky k růstu jeřáb ptačí, používaný odedávna v lidovém léčitelství. Pálenka připravovaná z jeho plodů sloužila jako prostředek na dobré trávení a při nachlazení.
Nezaměnitelná pikantní chuť naší jeřabinky bez přidaného cukru osloví nejen znalce destilátů.
Děčínská jeřabinka je typickým příkladem místního produktu, protože se zde vyráběla již před 2. světovou válkou, navíc se vyrábí jen z ručně sbíraných jeřabin z okolí Děčínského Sněžníku a Maxiček. Naši předkové ji používali jako lék proti nachlazení a zažívacím potížím.
Objem alkoholu: 46 %
Pálenka získaná macerací a destilací
Děčínská jeřabinka získala MIMOŘÁDNÉ OCENĚNÍ v soutěži NEJLEPŠÍ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK ÚSTECKÉHO KRAJE – KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE za rok 2009 v kategorii Alkoholické nápoje.
Saská 134/60 | |
+420 412 528 020 | |
natura@gresik.cz | |
www.gresik.cz |