Chutney, džemy, sirupy a pesta z Kytlic

Pan Petr Psota po odchodu z Prahy z Vydavatelství Mladá Fronta, kde  pracoval jako grafik,  se vrátil na sever do Kytlic, kde má letní chatu a trávil zde veškerý volný čas. Tento region si ho svým kouzlem zcela podmanil. Od mládí se zajímal také o  alternativní způsob života, bylinky, příroda a všechny věci s tím spjaté. Současně měl i  velmi pozitivní vztah ke gastronomii. Řízením osudu se nakonec pan Psota pustil do výroby pochoutek  – především chutney, džemů, sirupů a pest.

Vše vyrábí ručně, bez barviv a chemie a pokud je to možné, tak z lokálních surovin. Pomalu a pozvolně si lidé po ochutnání jeho výrobků předávali pozitivní reference a tak si pan Psota postupně rozšiřoval okruh stálých zákazníků, později ho oslovily i první obchody, restaurace a informační střediska.

 

Mezi jeho regionální certifikované speciality patří:

CIBULOVKA – cibulová pochoutka

ŠVESTKOVÉ CHUTNEY

MERUŇKOVÉ CHUTNEY

TUŽEBNÍKOVÝ SIRUP

SMRKOVÝ SIRUP

DŽEM ŠVESTEK A ARONIE

Výrobky si můžete zakoupit přímo v Kytlici nebo například v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Aktuální informace se dozvíte také na Facebooku.