Ostrov krystalického klidu | Hotel Ostrov ****

Ostrov krystalického klidu | Hotel Ostrov ****

Možná vás už kolikrát napadlo, moci tak utéct někam do lesů a odpočinout si od všeho toho shonu a stresu uprostřed krásné a nedotčené přírody – a nemuset přitom slevovat z nároků na komfort, na dobré jídlo, na osobní pohodu a relaxaci. Taková místa ale jsou. A jedno z nich je zcela jedinečné. Hotel Ostrov.

Představte si okrouhlé údolí obklopené do nebe se tyčícími skalními stěnami, údolí protkané říčkou, která tu vytváří kaskádu rybníčků a rybníků. Už jen tenhle pohled léčí. V téhle krajinářské idyle překvapeni narazíte na čtyřhvězdičkový wellness hotel s vynikající kuchyní, za kterou se sem jezdí i desítky kilometrů. Není tu signál, nikdo vás tu nedožene. Je tu ale volně k dispozici wi-fi, takže nebudete-li chtít, odříznuti nebudete. Když ono ale izolovat se alespoň na pár dní je tak útěšné a osvobozující. Čistí to duši. V tomhle tak trochu kouzelném hotelu se jednoduše natáhnete na postel a díváte se z okna, nebo sedíte v příjemně vytopené restauraci a díváte se ven prosklenou stěnou, anebo zase plavete v bazénu případně se necháváte zlehka masírovat vířivkou a skrze matně zamlžené sklo dovolíte očím bloumat po venku…

Není tu signál, nikdo vás tu nedožene. Je tu ale volně k dispozici wi-fi, takže nebudete-li chtít, odříznuti nebudete.

Pokaždé se vám naskytne obraz divoké a nádherné přírody, skalních stěn a věží, vodních ptáků usedajících za letu na hladinu rybníka, slunce stoupajícího nad skalní velikány. Není vůbec podstatné, je-li parný červenec, nebo mrazivý leden, je-li azúro nebo mlha – tady vás čekají úchvatné scenérie kdykoli. A teď si představte, že byste tenhle zážitek chtěli sdílet s kolegy, případně tu uspořádat firemní poradu nebo konferenci či teambuilding. Ostrovské nezaskočíte – mají pro vás konferenční prostory až pro sto lidí, s veškerou potřebnou prezentační technikou. 

 

hotel Ostrov

 

Pojďme se ale blíže seznámit se slíbeným komfortem. Že si zdejší pokoje lesk čtyř hvězd opravdu zaslouží, poznáte, už když do nich vstoupíte. Spí se tu sametově. A wellness? Bazén, vířivka, finská i parní sauna a především – zázračné ruce maséra pana Vavrušky, specialisty na Dornovu metodu. A teď skutečný klenot – jedna z nejlepších restaurací široko daleko, kam si na oběd či večeři neváhají zajet lidé až z Ústí nad Labem nebo Prahy. Není divu. Nejde jen o to, že léty k dokonalosti dovedená filozofie zdejší kuchyně způsobí, že vám na talíři přistanou vynikající pokrmy připravené v duchu moderní gastronomie, přitom ale bez potřeby jakkoli se exhibovat a ohromovat vás abstraktními obrazy mini porcí či „kostek ve skluzu“. Jde také o to, že hotel Ostrov patří k místům, kam se můžete vracet za tím, co vám chutnalo.

 

Hotel Ostrov ****

 

Zdejší jídelníček se proměňuje minimálně, a pokud ano, můžete se spolehnout, že uváženě a po pečlivé přípravě. Specializují se tu na pomalu a dlouho pečená masa, poctivé omáčky, domácí zmrzliny často i velmi netradičních chutí a také na nápadité a atraktivní dezerty. Kdo neochutnal zdejší konfitovaný hovězí špalek s kořenovou zeleninou, rozmarýnovou omáčkou a bramborovým gratinem, tomu v účtu života něco výrazně chybí. Můžete si tu dát i degustační menu anebo se nechat okouzlit jídly párovanými s vínem či nezvyklými harmoniemi skvělé čokolády s destiláty a víny. Že raději dobré pivo? Tak to si přijdete na své – nechávají si tu totiž vařit vlastní, v krásnolipském pivovaru Falkenštejn - polotmavý Ostroff. I kávu mají vlastní, pečlivě vybranou od farmáře z Kamerunu. 

 

hotel Ostrov

 

Ano, hotel Ostrov je oáza klidu a neuděláte chybu, když se tu necháte rozmazlovat a doslova paty nevytáhnete. Na druhé straně by to ovšem byl hřích na okolní přírodě. Už jen ta úchvatná místa dosažitelná pěšky – skalní města Volské kameny nebo Tiské stěny, Herkulovy sloupy na saské straně, královna českých kamenných rozhleden na Děčínském Sněžníku, skalní vyhlídka Grenzplatte… Snadno dosažitelné je ale celé České i Saské Švýcarsko – třeba ohromující Bastei, skalní pevnost Königstein, saské stolové hory, Pravčická brána, soutěsky Kamenice… Jste-li fanoušky cyklistiky nebo jízdy na koloběžkách, můžete si tu užít komfort nekonečných sjezdů hlubokými lesy do Labského kaňonu, kde na vás bude čekat Labská stezka, která vás dovede do Děčína s thunovským zámkem, jedinou českou via ferratou v centru města nebo půvabnou ZOO. Jak zpátky? Třeba cyklobusem bez nutnosti zdolávat horské prémie. Hotel Ostrov, to je prostě alternativní způsob života v klidu a lehkém tempu. A ten by si měl každý člověk naordinovat alespoň párkrát do roka.

 

kuchyně v hotelu Ostrov

Speciality Hotelu Ostrov patří mezi vyhledávané gastronomické perly severních Čech

 

Logo Ústecký kraj