Jediný opuštěný Ostrov, kam si s sebou nemusíte brát vůbec nic

Jediný opuštěný Ostrov, kam si s sebou nemusíte brát vůbec nic

Anna Škopková, Andrea Kadlecová, 09.10.2023

Hotel Ostrov se nachází uprostřed moře lesů a skal, v tichém a skrytém údolí mezi dvěma skutečnými dominantami Českého Švýcarska – Děčínským Sněžníkem a Tiskými skalami. Zkušenému cestovateli jistě hned naskočí, co všechno si bude muset zabalit, aby byl vybaven na cestu do takové divočiny. Věřte ale, že i když sem přijedete nalehko, v hotelu Ostrov vám nebude chybět vůbec, ale vůbec nic.

Hotel Ostrov

Nevěříte? Najdete tu vše: od vybraných lahůdek přes impozantní výběr světových i českých vín a unikátní kolekci kvalitních rumů, privátní saunu, bazén a vířivku s výhledem na vrcholky skal, až po parkovací stání s nabíjecí stanicí pro elektro auta.

Hotel Ostrov

Okolí hotelu nabízí množství stezek a cestiček kolem kaskády vzájemně propojených rybníků a jezírek. Jsou tu romantické hráze, mola a mostky nad vodou jako dělané pro sdílení těch nejdůležitějších životních rozhodnutí.

Rybníčky u hotelu

V létě se tu u vody dají proležet celé dny a v zimě je zdejší rybník oblíbeným cílem otužilců.

Na větší výlet se vydejte třeba do Tisé, kde se šťastně ztratíte na bílým pískem vysypaných a borůvčím obrostlých stezkách mezi vysokánskými skalními útvary, z jejichž vrcholků je krásný pohled na okolní krajinu. Dojdete sem z Ostrova buď lesními cestami po svých, nebo dojedete autem na placené parkoviště pod kostelem v Tisé a potom se vydáte nahoru do skal.

Tisá

Nebo se vydejte na druhou stranu, tedy na Děčínský Sněžník. Pokud nahoru půjdete hlavní turistickou trasou z placeného parkoviště pod Sněžníkem, a nahoru vyjedete bez problému i s kočárkem nebo odrážedlem, v zimě s boby v závěsu (zajímavější a adrenalinem nabitá pak ovšem bude cesta dolů). 

Děčínský Sněžník

Na Sněžník se můžete vydat pěšky i přímo z Ostrova, o to více vám po 11 km stoupání a klesání bude chutnat polotmavé pivo Ostroff, které pro zdejší hotel vaří lokální pivovar Falkenštejn. Pro letošní sezónu tu pro vás navíc šéfkuchař René Tichý připravil zcela nové menu plné překvapivých a barevných kombinací, různých druhů masa a výstředních dezertů. 

 Dezerty

Hack místních znalců:

Pokud vyrážíte na výlet s prckem a odrážedlem, vezměte si lano. Cestou na Sněžník se zapřáhnete a prcka hladce vytáhnete, cestou dolů naopak (u odrážedel bez brzd) oceníte, že je máte čím brzdit:)

Už bookujete své pokojíčky?