U Fořta - Mezní louka

Priorita (od největší po nejmenší)
490

U Fořta - Mezní louka

Popis

Na turisticky velmi vypjatém místě, hned u začátku Gabrieliny stezky k Pravčické bráně, kde v létě proudí davy, by člověk čekal spíš nějakou rychlovýkrmnu – a ejhle, ona gastronomie na vysoké úrovni. Připravují tu moderní českou kuchyni téměř výhradně z lokálních surovin, samozřejmě čerstvých a v logickém rytmu sezóny.

Maso, uzeniny a kozí tvaroh z Varnsdorfu, houby a zvěřina z okolních lesů, pivo z nedalekého Cvikova (občas tu uspořádají víkend pochoutek vařených výhradně z piva a na pivu)… Spoustu dobrot si sami vyrábějí – například paštiky, výborné pečivo, vynikající dezerty - a třeba takový sirup a ocet z jehličí či Fořtovy lupínky z pivního těsta dokonce získaly certifikát Regionální potraviny Českého Švýcarska. Špičková příprava především pomalu pečených mas pod dohledem šéfkuchaře Jaroslava Ulmona vás nadchne.

Doporučení: ořechový chléb pečený U Fořta; špikovaná hovězí kýta se svíčkovou; vepřová plec pečená přes noc; konfitované kachní stehno s cibulovým zelím a bramborovo-chlebovým knedlíkem

Otvírací doba
Pondělí 12:00 - 21:00
Úterý 12:00 - 21:00
Středa 12:00 - 21:00
Čtvrtek 12:00 - 21:00
Pátek 12:00 - 21:00
Sobota 12:00 - 21:00
Neděle 12:00 - 20:00

 

Telefon
+420 412 151 163
+420 412 554 090
E-mail
@email