Za vánočními dárečky do Domu Českého Švýcarska

Za vánočními dárečky do Domu Českého Švýcarska

Andrea Kadlecová, 23. 11. 2023

Vánoce se kvapem blíží, už několik týdnů na nás všude vykukují adventní kalendáře a vánoční dárky v obchoďácích a my začínáme cítit lehký stresík…cože? Už je to tu zase? Není nějak brzy? Letos naopak o týden později, čtvrtou adventní svíčku budeme sfoukávat až na Štědrý den. 

Neznáme nikoho, kdo by se občas neocitl v koncích, bez nápadu, inspirace, co mám koupit? Nejlepší jsou babičky a dědové, ti všechno mají, nic nepotřebují a vy plavete v hromadě inspirací na webu a chce se vám brečet! 

Ale, máme řešení. U nás to teď frčí. Nakupujeme, naskladňujeme, prodáváme, vydáváme. Jsme totiž největšími prodejci regionálního zboží v celém výběžku. A dárečky, které u nás koupíte jsou ručně dělané, místní, nemusíte mít strach, že byste pro někoho něco u nás nesehnali a ještě tím podpoříte šikovné lidi nejen z výběžku.

Na skladě máme dva tisíce položek zboží, takže je z čeho vybírat. Tady ukazujeme jen pár možností, inspirací, abychom vás navnadili. Zbytek pak až u nás na místě.

Vánoční zboží

Voňavé dárečky z Nobilis Tilia

Přírodní aromaterapeutická kosmetika z Vlčí Hory je neodmyslitelně spjata s Českým Švýcarskem. Od roku 1994 vytváří s vášní a pokorou přípravky účinně pečující o pleť i celkovou životní harmonii. U nás najdete dárkové sady pro ženy:  Pro voňavý den, Pro okouzlující ženu i pro muže: Čistě mužská záležitost. A nejen to, super dárek, který ocení každý milovník voňavého domova je aroma difuzér s éterickými oleji. Zajímá vás tématika aromaterapie více? Můžete u nás pořídit různé knihy i třeba Voňavé léčivé pohádky od Adély Zrubecké, které pohladí každou dětskou dušičku.

 Nobilis Tilia

Pro kávomilce Bohemian Coffee House

Rodina Dužárových je symbolem kvalitní kávy u nás ve výběžku. V Rumburku otevřeli svou kavárnu, která každý den praská ve švech. Bodejť by ne, když v ní najdete vynikající kávu s kombinací chutných snídaní, řemeslných dortíků a koláčů a ještě fajn atmosféry k tomu. A protože káva dělá den, tak ten svůj pražený luxus i prodávají.Všechny kávy nesou přívlastek výběrové, pochází z vybraných kávových oblastí a jsou citlivě praženy mistrem pražičem Jirkou Dužárem. Nabídka se v průběhu roku proměňuje s ohledem na původ, odrůdu, sklizeň a zpracování kávy. Chuť a aroma mají samozřejmě základ ve vlastnostech zelené kávy, ale jedině správné pražení je dokáže dovést k dokonalosti. U nás najdete Etiopii, Brazil Santos a další...

Bohemian Coffee House

Falkenštejn, dárečky s chmelovou příchutí

Kdo by neznal legendární řemeslné pivko z Krásné Lípy. Vyladěné do posledního loku, osvěžující, řízné, hravé, smyslné, prostě boží. Bylo by určitě velice zajímavé vidět ve skleněné výloze Falka vyskládané keramické džbány a sládky, které je opečovávají, ale máme tu 21. století a u Falka používají moderní technologie. Tradičních postupů se však drží a k vám se tak dostane čerstvé pivo, které je nepasterizované a nefiltrované. U nás ve vitríně najdete Rudocha, Dittricha, Desperáta, Kanára, Ostrov a Světáka. Ale nejen to, jsme jejich oficiální prodejci merche. Stylové mikči, trička, nákrčníky nebo půllitry, tašky potěší nejednoho pivaře nebo pivařku. 

Pivovar Falkenštejn

Je libo něco ostřejšího od GALLI DISTILLERY?

Skoro na konci světa, v Dolním Podluží, na místě, kde by to ne každý čekal sídlí rodinná firma, která už roky má co dočinění s pálením. Ale ne jako jakýmkoliv pálením, ale pěstitelským. Síla přírody se tu zhmotňuje v lahodných likérech a destilátech. Stoprocentně přírodní, bez použití umělých barviv, aromat a dochucovadel a ještě ručně dělaných od A až do Z Zdeňkem Kohoutem a Radkou Pifkovou. Každému přejeme mít to štěstí a popovídat si s nimi, je to alchymie a za každou lahví se skrývá příběh. Jenom u nás najdete sady s logem z Českého Švýcarska. Růženín, Lužická bylinná, Kávový likér, Mandlový likér, Zázvorový likér, Gin, Slivovici, Višňovici, Jablkovici, prostě všechno, včetně limitky Rynglovice je u nás k dostání.

GALLI DISTILLERY

Kalendář z Českého Švýcarska

Ano, ten nesmí chybět. Naše vlajková loď, které tiskneme tisíce kusů a stejně každý rok na konci už nejsou. Letos ho vydáváme poprvé společně s naším německým protějškem Tourismusverbandem Sächsische Schweiz, jako oficiální produkt 4 organizací, které společně tvoří Českosaské Švýcarsko. Kalendář přináší, prostřednictvím pohledů českých a německým fotografů, výjimečnou krásu a sílu našich regionů. Tak se ponořte do příběhu vyjádřeném duší každého z nich na fotografiích velikosti A2.

Kalendář 24

Vánoce bez ponožek? Nikdy!

Co by to bylo za Vánoce, kdyby pod stromečkem chyběly ponožky? Grrr, ani představit si to nechceme. Další měsíce v zimě. Po 160 letech už vědí, jak se věci mají a my to víme taky, proto jsou naše ponožky zásadně z Krásné Lípy, a to ze Schindlerovy pletárny. Není to tak dlouho co k nám do Íčka přibyl suprový stojan s fuseklemi. Dámské, pánské, na pidinožku i lodě. Je libo pro ladné dámské lýtko silonové punčošky, podkolenky nebo ponožky? Nejraději bychom k nám vzali i svetry, sukně, šaty, ale to už bychom se nehnuli, tak pro ně pak zavítejte přímo k nim. 

Schindlerova pletárna

Waldemar Grešík - čajový král

Už neuvěřitelných 33 let funguje děčínská firma pana Grešík, a za tu dobu se stala předním českým výrobcem bylinných čajů, ovocných čajů, koření, bylinných kapek a bonbónů, mastí, koupelí z léčivých bylin, potravinových doplňků, džemů, moštů, lihovin a tak dále a tak dále a tak dále. A protože už to dělají tolik let, tak to opravdu umí a mohou si hrát s detaily. A hlavně o ty o Vánocích jde. My jsme se nechali strhnout jejich božími sadami: Velká čajová kolekce, Voňavá čajová kolekce, Adventní čajový kalendář, Dárková sada vánoční a další a další. Krásný dárek pod stromeček, který nejen že skvěle chutná, ale i krásně vypadá a nestojí svět.

Waldemar Grešík

Dřevěné radosti od Karla Kříže

Dřevo - materiál, surovina, která je s námi od nepaměti. Že se z něj dá leccos vyrobit všichni víme, ale že to může být až takhle krásné, málokdo tuší. Pan Kříž bere každý kousek dřeva do ruky a mazlí se s ním tak dlouho dokud z něj nevznikne malé umělecké dílo. Každý kousek je hlaďoučký, elegantní, ladný, opečováván s láskou k přírodě, stromům a životu. Dřevěné hřebeny, příbory, elegantní spony do vlasů nebo masážní dřívka. Každý kus jiný, originální a od nás z Varnsdorfu. Dokonalým dárkem na míru je pak mandala seskládaná z dřívek, která se vážou k vám a vaší rodině. 

Karel Kříž

Lenka Kaletová je Paní v lese

V krajině Českého Švýcarska vznikají, jak jinak než ručně, krásné a voňavé svíčky s příběhem. Lenka Kaletová vdechuje do starých pivních lahví, lahví od cideru a všeho možného znovu život. Vznikají tak originální rostlinné svíčky, které provoní celý váš domov. Vůně svíček a světlo z plamínku vytváří ojedinělou vánoční atmosféru. Lenka navíc spolupracuje i s Dopálenou Markétou a společně tvoří dokonalou symbiózu. I tyto kousky najdete u nás a neváhejte, od každého vždy jen pár kousků.

Paní v lese

Knížka je stále nejlepším dárkem pod stromečkem

Co by mohlo o Vánocích udělat větší radost, než dobře vybraná kniha, která padne jako ulitá obdarovanému? Knihy k Vánocům prostě patří a my to víme. Zimní dny si žádají, abychom zpomalili, zachumlali se do deky, uvařili si čaj a s chutí se začetli. Najdete u nás Adventní pohádky Rosti Křivánka, Voňavé léčivé pohádky od Adélky Zrubecké, knihy o Českém Švýcarsku a okolí, ale i hromadu dětských knížek a leporel.Knihy

Přírodní bylinková mýdla od Rubense

Dvacet let v Růžové využívají všeho, co příroda nabízí. Obnovili umění našich babiček a začali vyrábět bylinková mýdla. A jak už to tak u kvalitních produktů bývá, jenom u jednoho sortimentu to neskončilo. Firma se rozrůstá a rozrůstá a těch věcí, které od nich najdete už je plná řádka. Všechny ručně dělané, voňavé a krásně zabalené. Mýdla a další produkty tak nejen že krásně voní, ale také léčí a to je k nezaplacení. Nejraději bysme si nastěhovali celý obchod k nám, ale…ale i tak u nás najdete mýdla, šampony, kondicionér, mořskou sůl nebo balzámy na rty.

Mýdlárna Rubens

No a co když všechno selže?

Tak pro vás máme Bobky. Sice jsou ze Šumavy, ale prostě nás to tu nikoho nenapadlo, tak se nedá nic dělat. Je libo jelení, kančí, srnčí, rysí, veverčí, vlčí nebo jednorožčí? Ideální pro všechny, kdo na Vánoce hází bobky. 

Bobky