Zimní komentovaná procházka městem se vydařila

Ve středu 22.1.2014 se uskutečnila zimní komentovaná procházka městem Děčín, která se uskutečnila díky projektu Turistika bez hranic. Uspořádalo ji oddělení cestovního ruchu města Děčína ve spolupráci společnost České Švýcarsko. Procházky se zúčastnilo přibližně 60 výletníků z Děčínska i Šluknovského výběžku. Smyslem celé akce bylo představení zimní nabídky tohoto města, které je výchozím místem do celého Českosaského Švýcarska.

Trasa byla vedena po nových výletních okruzích města a zahrnovala prohlídku Podmokel, Synagogy, výhled z Jahnovy plošiny, sestup na nábřeží, zastavení u budoucí ferraty a v cyklopůjčovně CK Enthusia, přechod Tyršova mostu, představení regionálních výrobků v bistru Houpací koník, výstup na zámek, prohlídku Růžové zahrady a kostela Povýšení sv. Kříže a samozřejmě odpočinkové posezení v zámecké palačinkárně. Přibližně čtyřhodinovému programu přálo i počasí, pohled na zasněžený Děčín byl z některých míst přímo okouzlující. Komentovaná procházka Děčínem byla první zkušební organizovanou prohlídkou města. Oddělení cestovního ruchu má v plánu zavést tuto aktivitu celoročně a hledá pro to vhodné řešení.

PROJEKT TURISTIKA BEZ HRANIC BYL PODPOŘEN Z FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ.

Příloha:

Napsal uživatel Veronika Acsová dne .