S dětským domovem k pohádkovému mlýnu

I letošní rok České Švýcarsko o.p.s. spolu s  partnery Společností pro Lužické Hory a Naturschutzentrem Neukirch připravuje pro děti z dětských domovů a sociálně slabších rodin zajímavý ekoden plný přírodovědných her a řemeslných dílen. Tentokrát se vydáme do nitra Českého Švýcarska k Dolskému mlýnu. Správa národního parku České Švýcarsko zde v rámci Dnů řemesel bude prezentovat stará a téměř zapomenutá lesní řemesla. Návštěvníci se dozví, jak se pálí milíř,  jak se staví smolná pec a jak se vyrábí dřevěnné uhlí, smola či dehet. České Švýcarsko o.p.s. připravilo nejrůznější dílničky, hry a soutěže pro děti, exkurze (resp. povídání o starých řemeslech) s průvodcem a divadelní představení.

Více o akci na: http://ops.ceskesvycarsko.cz/cs/projekty/ekologicka-vychova-pro-vsechny-...

České Švýcarsko o.p.s. od minulého roku připravilo díky přeshraničnímu projektu: „Ekologická výchova pro všechny generace“, který byl podpořen z programu Cíl 3 spolufinancovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj, sérii EKOdnů pro rodiny s dětmi a znevýhodněné děti. Podílí se tak vysokou měrou na ekovzdělávání a kulturním životě v regionu.

Příloha:

Napsal uživatel Kristýna Hofmanová dne .