Právě vyšly Plšíkovy hrátky - pracovní sešit pro děti

Díky Nadaci ČEZ vydala obecně prospěšná společnost České Švýcarsko společně se Správou národního parku České Švýcarsko na počátku ledna 2015 nový materiál pro děti předškolního a mladšího školního věku. Nese název: „Plšíkovy hrátky - pracovní sešit pro děti“ a zabývá se poznáváním přírody Českého Švýcarska. Jsou v něm obsaženy úkoly na nejrůznější témata: ptáci a jejich potrava, pobytová znamení zvířat, lososí putování, poznávání rostlin a stromů apod.
Materiál vznikal v rámci ročního projektu: „Oživení expozice v Domě Českého Švýcarska“ a volně navazuje na interaktivní expozici v Domě Českého Švýcarska: „Život, tajemství a inspirace“. Bude sloužit jako pracovní listy pro ekoprogramy, které v expozici probíhají i jako materiál pro školy a školky v rámci jejich ekologické výchovy.
Barevným sešitem ve formátu A4 děti provází plch zahradní, velmi vzácný druh živočicha v Českém Švýcarsku. Děti společně s ním potkají rysa, jezevce, žáby i netopýry. Dozvědí se jak nakrmit, které druhy ptáků, kdo je naše nejmenší sovička a jaké barvy mají různé rostliny. Všechny ilustrace do materiálu vytvořila ilustrátorka PaedDr. Jitka Šobrová, která se věnuje především tvorbě pro děti.
Materiál bude k dostání v rámci ekoprogramů v Domě Českého Švýcarska, nebo v rámci programů pořádaných Správou Národního parku České Švýcarsko, také na akcích s ekovýchovnou tématikou, které během roku pořádá obecně prospěšná společnost České Švýcarsko pro veřejnost.
Nadace ČEZ podpořila i navazující projekt „15 let Národního parku České Švýcarsko“, a tak po Plšíkových hrátkách bude v závěru roku 2015 vydána i naučná omalovánka na téma léčivé bylinky rovněž s ilustracemi Jitky Šobrové. Věříme, že dětem přinesou oba materiály spoustu zábavy i poznatků o Národním parku České Švýcarsko.

Příloha: