Kostka pomáhá ženám, které chtějí podnikat

Krásná Lípa, 7. 4. 2015 – Od dubna 2015 bude v Komunitním centru Kostka Krásná Lípa v rámci projektu „Kompetence v kostce“ otevřen Klub pro podnikavé ženy. Klub podporuje ženy, které zvažují zahájení podnikání nebo již podnikají. Je pro ně otevřen každou středu od 9 do 13 hod. Pravidelná setkání mají tři části, první částí jsou praktické odborné kurzy v různých oblastech podnikání, v druhé části je prostor pro sdílení zkušeností a v třetí části mohou účastnice využít individuální poradenství. První kurz se uskuteční ve středu 15. dubna v Komunitním centru na téma zahájení podnikání a příprava podnikatelského plánu. "Témat, která ženy řeší při zahájení podnikání, je celá řada. Postupně je chceme otevírat a procházet. Nejsou to jen odborné věci a zákonné povinnosti, ale také jak podnikat v souladu sama se sebou a se svou rodinou," vysvětluje Hana Volfová, ředitelka Kostky Krásná Lípa.

"Z těch odborných témat máme pro ženy připraveny kurzy zaměřené na právní minimum v podnikání, dotační možnosti, základy účetnictví, vytvoření vlastní internetové prezentace. Setkáme se také s řadou podnikatelek, které se s námi podělí o své zkušenosti a mohou nás inspirovat," dodává Hana Volfová.

Klub pro podnikavé ženy je součástí projektu Kompetence v kostce, který byl spuštěn v roce 2014. Projekt financovaný Norskými fondy z programu Dejme (že)nám šanci, který spravuje Nadace Open Society Fund Praha, poskytuje ženám poradenství, semináře, kreativní dílny a služby péče o děti do 6 let. Po dobu půldruhého roku trvání programu využijí služeb více než čtyři desítky nezaměstnaných žen.

„O kostku pestřejší život“

Kostka Krásná Lípa, p. o.,
Masarykova 1094/4, Krásná Lípa.

Kontaktní osoby:
Hana Volfová - ředitelka, koordinátorka projektu
GSM +420 777 291 400
kostka@krasnalipa.cz

Mgr. Filip Mágr - koordinátor
GSM + 420 723 959 516
magr@email.cz

Napsal uživatel Lucie Jechová dne .